06 June 2015

PATI : Just Enjoy The Show



 PATI Just Enjoy The Show


Razif melihat Redzwan yang hanya termenung memandang tingkap. Razif tertanya, adakah gurauannya yang mengatakan Redzwan ini penakut menguris perasaan Redzwan. Razif memeluk bahu lelaki yang sedikit kurus darinya.

“kau kenapa termenung? Ada masalah ke?”tanya Razif.
Redzwan mengelengkan kepala.
“kau marah ke aku cakap kau penakut?”soal Razif
“tak ada la”kata Redzwan yang masih merenung ke arah tingkap
“kalau macam tu, kenapa kau monyok je ni?”tanya Razif
“mana ada”nafi Redzwan
“walaupun keadaan agak gelap sekarang ni, tapi aku nampak jelas muka kau tengah monyok”kata Razif.
Redzwan tidak bersuara. Redzwan menoleh ke arah Hakim yang sedang merokok di sofa. Redzwan kemudian menoleh ke arah Razif.
“kau ada masalah, ceritalah kat aku”cakap Razif
“kau tak boleh bantu”kata Redzwan
“jadi memang betullah kau ada masalah. Tak apa, cerita je. Kalau aku tak dapat bantu pun kau tetap lega lepas kau luahkan apa yang membelenggu kau”cakap Razif
“aku malu nak cerita”kata Redzwan
“dengan aku tak perlu malu”
“kau janji kau tak akan ketawa?”
“ye bro, aku janji”kata Razif
Redzwan menghela nafas panjang.

“aku sebenarnya syok kat mamat tu. Tapi rupanya mamat tu syok kat mamat lain”kata Redzwan lalu memandang Hakim.
“kat budak tu? Hakim? Kau syok kat dia?”tanya Razif
Redzwan mengangukkan kepala.
“oh ok. Dia antara yang hot dalam banglo ni. Body pon cantik. Muka pon handsome. Aku tak pelik kalau kau boleh suka kat dia”kata Razif.
“tapi dia tak mungkin suka kat aku. Lagipun dia dah jumpa patner dia kat sini. Aku ni tak handsome macam yang lain. Tak handsome macam kau. Tak ada siapa yang nak kat aku”kata Redzwan
“jangan macam tu wei. Mungkin kat dalam ni kau tak dapat jumpa patner kau tapi kau akan jumpa kat luar sana nanti”kata Razif
“kat luar pun sama. Budak tu tak nak kat aku”Redzwan mengeluh
“kau ada crush kat budak lain ke?”tanya Razif
“ye”jawab Redzwan
“budak tu dah ada couple ke?”soal Razif
“tak”
“kalau macam tu, kau luahkan jela hasrat kau dekat budak tu. Hmm budak tu tak tasted kat kau ke?”tanya Razif lalu menghirup minumannya yang sudah hampir sejuk itu.
“dia tak tasted kat kita. Dia tak tasted kat budak PLU. Dia straight”kata Redzwan
Razif tercengang. Razif menepuk bahu Redzwan

“bro, budak straight memang tak payah nak feeling lah dekat dia orang. Dah nama pun straight memang sampai ke matilah nak dapat cinta dari dia. Apalah kau ni.”kata Razif
“tapi dia lain bro. Dia lain. Dia pernah dengan lelaki”cakap Redzwan
“mana kau tau?”Razif pelik
“sebab dia beritahu aku sendiri”kata Redzwan
“dia beritahu kau yang dia pernah main dengan lelaki?”Razif seakan tidak percaya
“ye. Dia isap manager dia punya.”beritahu Redzwan
“wow, dia tak malu ke cerita benda macam tu kat kau? Atau dia tau yang kau ni PLU sebab tu dia tak kisah cerita”
“tak, dia tak tau aku ni PLU. Dia cerita yang manager dia tu gay. Paksa dia isap. Dia kerja kat shooping complex, jadi cashier. Kalau short duit, manager dia akan cover tapi dia kena servis manager dia”terang Redzwan
“servis? Isap je atau”
“dia cerita kat aku yang dia kena paksa isap je”kata Redzwa
“hmm yang tu kes kena paksa. Bukan rela. Bukan dia mintak nak isap manager dia punya. Tapi manager dia yang paksa dia isap. Memang betullah dia tu straight sejati. Yang memang susah nak dibengkokkan. Sampai sekarang dia kene servis manager dia? Dia tak buat report ke?”soal Razif
“tak. Dia dah berhenti kerja dah. Dia ada report fasal manager dia tu. Manager dia kene pecat. Dia dulu duduk serumah dengan manager dia. Sejak kejadian tu dia duduk serumah dengan aku. Cuma bulan depan dia akan pindah”kata Redzwan
“kenapa dia nak pindah?”
“selepas aku beritahu dia yang aku ni PLU dan aku suka pada dia, dia menjauhkan diri dari aku. Akhirnya dia cakap dia nak pindah keluar dari rumah aku dan duduk di rumah kawan dia. Aku ingat dia akan ok selepas aku luahkan perasaan aku pada dia, namun ini yang terjadi.”kata redzwan lalu menundukkan mukanya.

“WOI!! kau buat apa tu?!”jerit Azmeer tiba-tiba memecah kesunyian.
“ala rileks ar bro. Kau nak bising tetiba kenapa? Tak pernah tengok ke?”kata Hakim sambil mengusap perlahan dagingnya yang mencanak itu.
“kau tak malu ke buat dekat sini?!!”jerkah Azmeer
“kau PLU aku PLU semua budak dalam banglo ni pun PLU! Dia orang tentu tak kisah aku urut batang aku, yang kau nak melenting kenapa pula? Cakap jelah yang kau nak!”tengking Hakim yang masih mengusap dagingnya itu.
“ye memang aku nak, aku nak tumbuk muka kau sampai pecah!!”kata Azmeer lalu menerkam Hakim
“woi dah la woi!”Khuzairi cuba menahan Azmeer
Razif berlari mendapatkan mereka.
Hakim menendang badan Azmeer ke belakang. Lalu berdiri dan menyarung boxernya semula. Hakim lantas menumbuk muka Azmeer tapi ditepis Razif.
“sudah! Jangan nak bergaduh sebabkan hal ni!”tengking Razif
“dia yang start dulu”tegas Hakim
“kau yang mula dulu setan!”Azmeer meluru ke arah Hakim namun ditarik oleh Khuzairi.
Razif menolak badan Azmeer kebelakang dan menahan Hakim dari mendekati Azmeer
“sudah! Bro, aku tau kau hot kat dalam ni. Tapi kita datang sini nak happy-happy, nak rileks-rileks. Kalau kau nak buat benda lain, nak main dengan orang lain tu hal kau. Tapi jangan buat benda tadi kat depan sini. Ada yang suka ada yang tak suka. Kena respect orang lain.”kata Razif
“dia tak suka dia punya fasal lah. Dia boleh bla masuk bilik tidur! Dia sibuk sangat nak tengok kenapa? Nak tegur macam bajek ustad pula!”herdik Hakim
“pukimak! Mati juga budak ni!”Azmeer cuba untuk menumbuk Hakim. Khuzairi memeluk kuat badan Azmeer
“sudah! Kau pergi masuk bilik! Sambung melancap kat dalam bilik kau!”arah Razif

Hakim berjalan mendaki tangga kebiliknya. Azmeer hanya memandang tajam Hakim. Hakim menoleh kebelakang.

“harap muka je jambu tapi bodoh!”sindir Hakim
“kau cakap apa sial?!”Azmeer meronta
“sudah!”Razif menahan badan Azmeer.

Redzwan berdiri ditangga tidak bergerak dari tadi. Hanya memerhatikan keadaan yang berlaku sebentar tadi. Hakim berjalan melepasi Redzwan redzwan memandang muka bengis Hakim.

“apa pandang-pandang?! Aku tumbuk kang!”marah Hakim
“Woi kau jangan cari pasal dengan orang lain pula! Pergi masuk bilik kau!”tengking Khuzairi.
Hakim berjalan pergi. Razif mengeluh lalu duduk di sofa. Khuzairi melepaskan pelukannya.

“Aku nak balik bilik”kata Azmeer lalu berjalan ke biliknya di sebelah bawah tangga.

“kau ok?”tanya Khuzairi lalu duduk disebelah kekasihnya.
“ok.”kata Razif lalu melentokkan kepala ke bahu Khuzairi.
“gila-gila lah budak-budak yang datang bercuti kat sini”kata Khuzairi sambil menyisir rambut Razif

tiba-tiba lampu menyala. Suasana menjadi terang. Bekalan elektrik kembali pulih. Razif menoleh ke arah tangga. Redzwan tiada disitu.

“jom tidur, aku mengantuk lah”kata Razif.
“jom”Khuzairi berdiri sambil memapah Razif.


Waktu sudah melepasi pukul 10 pagi. Fitri terjaga dari lena. Fitri mengeliat dan mengesat sisa air liur yang mengalir dari bibirnya. Fitri menoleh ke arah Zackrudin. Zackrudin masih lena mengiring membelakangi Fitri. Fitri memeluk badan sasa cikgunya itu. Fitri mencium bahu dan leher Zackrudin. Fitri pelik kerana leher Zackrudin berbaur hanyir. Fitri menyelak rambut belakang Zackrudin yang agak panjang itu. Fitri terkejut melihat dua titik kecil dibelakang leher cikgunya.

'Tak guna punya makhluk! Kekasih aku pun kau nak 'makan' juga!'bengis hati Fitri.

Sarapan pagi diadakan di tepi kolam. Zharif berenang bersendirian di dalam kolam sambil diperhatikan Sufian yang sedang mengunyah buah tembikai. Sufian dan Zharif adalah pasangan yang paling awal keluar menikmati sarapan pada pagi itu.

Syahir dan Syazwan berjalan ke arah meja buffet. Syahir kemudiannya duduk dimeja sementara Syazwan memesan telur goreng dan omelet untuk Syahir. Syazwan tersenyum melihat Syahir. Syazwan memegang lehernya. Terasa sedikit sengal ketika dia menoleh. Khuzairi memimpin tangan Razif. Razif berjalan ke arah Syazwan sementara Khuzairi mencedok nasi lemak di meja buffet.

“makan apa bro?”tanya Razif
“hmm nasi lemak. Tengah tunggu telur goreng ni”jawab Syazwan.
“Zif, aku nak telur dadar, letak cheese lebih”pinta Khuzairi lalu berjalan ke meja di tepi kolam.
“yela., bang bagi omelet satu letak cheese lebih.”pesan Razif kepada lelaki yang sedang mengoreng telur itu.

Zharif berenang berhampiran dengan meja Razif dan Khuzairi. Sufian berjalan menghampiri Zharif yang berpaut ditepi tebing kolam. Zharif membuka mulut lalu disuapkan Sufian dengan buah epal.

“hehehe dah macam suap ikan makan hehe”tawa Razif
“inilah anak ikan yang aku bela selama ini,comel tak?”Sufian tersenyum
“anak ikanlah sangat”jawab Zharif
“ikan duyung la”sampuk Syahir
“bukan mermaid. Tapi merman hahaha”Zahrif ketawa
“hmm bro, malam tadi pe cer? Bising semacam je?”tanya Syazwan
“yela apa jadi malam tadi? Dengar gak bunyi bising. Tapi malas nak keluar jenguk”sampuk Sufian
“oh malam tadi. Ada krisis sikit”jawab Khuzairi
“krisis apa?”tanya Zharif
“ada pertengkaran”jawab Razif
“siapa yang bergaduh? Teruk ke?”tanya Syahir
“budak bajek hot bergaduh dengan budak jambu. Tak teruk pon.”jawab Razif
“budak hot? Budak jambu? Siapa? Kan aku dah tidur, dengan siapa aku bergaduh?”Zharif pelik
“hahaha you tak payah nak bajek hot la sayang.”Sufian ketawa
“eh mana ada bajek hot. I kan jambu hehehe”tawa Zharif
“siapa lagi, budak boxer dengan budak moody la”cakap Razif lalu menghirup jus mangga,
“budak moody siapa?”tanya Sufian
“ni mesti budak yang cakap dia nampak hantu kat laut tu kan?hehehe”sampuk Syazwan
“hahaha dia la tu”kata Razif
“serius dia orang bergaduh? Sebab apa?”tanya Syahir
“budak boxer ni yang start dulu, dia boleh melancap lak kat lobi tempat kita berkumpul semalam. Azmeer tegur dia. Azmeer marah la kenapa melancap kat sini, dekat depan orang ramai”kata Khuzairi
“serius dia melancap? Besar ke batang dia?”tanya Syahir
“ermm bolehlah, besar gak la”jawab Khuzairi
“aku punya tak besar ke?”sinis Razif
“kau punya? Besar gak, besar macam ni”kata Khuzairi lalu menunjukkan batang sudu kepada Razif.
Mereka ketawa. Razif memeluk tubuh sambil mencebek bibir.
“ala merajuklah tu. Ye sayang, awak punya lagi besar dari dia.”pujuk Khuzairi
“sayang je kita masuk tidur awal semalam kan. Kalau tak boleh tengok free show”kata Syahir
“eh eh gatalnya”kata Syawan lalu mencubit telinga Syahir
“ala, tak akan lah sebab tu pun dia nak marah. Biarlah. Kalau tak suka janganlah tengok. Bajek macam straight pula nak tegur-tegur orang kan”kata Sufian
“tapi betul juga mamat tu tegur. Orang tau la yang budak boxer tu hot. Tapi bila dah melancap depan orang, macam desperated lak. Murah sangat harga diri tu”kata Zharif
“tu ar, walaupun aku enjoy tengok semalam hehe tapi macam tak senonoh pon ada. Desperate sangat nak tarik perhatian orang”sampuk Khuzairi
“aku dapat rasa budak boxer tu nak try budak jambu tu. Sebab tu budak boxer tu berani melancap depan budak jambu, sebab nak goda budak jambu tu”kata Razif.
“so lepas tu ada bertumbuk ke? Ada yang berdarah ke? Koma ke? Meninggal ke?”tanya Syazwan
“hehe koma dengan meninggal tu tak ada la sebab aku sempat bertindak sebagai penyelamat. hehehe ”kata Razif
“poyo”perli Khuzairi
“PSTT SYUH SYUHH” Zharif bersuara meminta semua berhenti berbual.

Semua mata memandang ke arah  Zard dan Hakim yang berjalan masuk menuju ke meja buffet. Masing-masing senyap dan berlagak biasa.

“tapi kan, budak boxer tu kan dah dapat budak tu. Boleh tahan gak apa aku tengok budak tu”bisik Syahir kepada mereka
“tu ar. Budak tu kemut tak best kot hahaha”gelak Sufian sambil disambut gelak tawa dari yang lain.
“ala kat sini kan ramai yang hot dan yummy. Tentu lah dia nak cuba semuanya sekali”sinis Syahir
“kalau abang nak cuba dia?”tanya Syazwan
“hey dia tu top la”kata Syahir
“mana tau dia top? Kalau dia flexi,lepas tu dia rela tonggeng untuk abang”kata Syazwan
“jangan nak mengada ye, nanti sya potong abang punya simpan dalam botol. Jadi anu dalam botol nanti!”kata Syahir
masing-masing ketawa.

“rancak dia orang berbual kat sana”kata Zard ketika melihat Hakim menikmati bijiran coklat.
Hakim menoleh ke arah mereka yang sedang khusyuk berbual.
“lantak dia orang. Janji tak kacau kita.”kata Hakim.
“entah-entah dia orang mengumpat kita”kata Zard
“dah la. Jangan pedulikan dia orang”kata Hakim
Zard hanya menjeling ke arah kumpulan tersebut.

“oh ye, mana ye pasangan ideal tu? tak turun breakfast ke?”tanya Syahir
“pasangan ideal? Siapa?”tanya Khuzairi
“cikgu dengan anak murid tu la”jawab Syahir
“oo kita orang panggil geng bas sekolah”kata Zharif
“hmm yela lambat pula turun”kata Razif
“Azmeer budak moody tu pun belum turun lagi”kata Khuzairi
“budak penakut pon tak turun lagi.”kata Razif
“penakut?”Sufian pelik
“budak yang muka macam mat rempit tu ke?”tanya Syazwan
“budak yang menjerit bila buah kelapa jatuh semalam?”tanya Sufian
sekali lagi kumpulan itu ketawa kuat.

“aku pergi panggil dia”kata Razif.
“biarlah dia. Mungkin dia tak nak breakfast ke”kata Khuzairi
“tak elok, kesian dia seorang”kata Razif lalu berjalan masuk ke dalam banglo.
“Azmeer..hmm”Khuzairi berdiri
“kau nak pergi mana?”tanya ZharifM
“nak pergi jenguk budak jambu.”kata Khuzairi
“wah aku report kat BF kau”kata Sufian
“syhhh”Khuzairi tersenyum berlalu pergi



BERSAMBUNG

PERHATIAN : BAHAGIAN SETERUSNYA BERSAMBUNG DALAM MASA SATU JAM DARI SEKARANG.. BOLEHLAH ANDA KESAT KE ATAU CUCI APA YANG PATUT HAHAHAHA




1 comment:

  1. Assalamulaikum khuzairi tahniah novel baru wow ceritanya menarik sekali .boleh menarik pembaca membaca nya!dengan khyusuk sekali menghayati watak watak tu mungkin ada persamaan he he salam dari paksuman he he

    ReplyDelete