05 June 2011

Cashier -Part 14-

aku memejamkan mata..air dari pancuran tetap membasahi badanku..bibirku ku ketap.aku membuka mata. aku memandang cermin dihadapan ku.aku memandang wajah dan badanku yang basah. terdetik dihatiku.. "adakah aku kini lelaki gay?"

dengan hanya memakai seluar pendek army dan baju hitam fit serta cap hitam,aku berjalan ke bawah rumah untuk membeli makanan di sebuah gerai nasi campur dibawah sebatang pokok. aku memandang seorang gadis ayu yang turut sama membeli makanan. gadis tersebut senyum kepadaku. aku membalas kembali senyumannya. kemudian terpandang pula aku seorang jejaka segak berpakaian formal lagak seorang ahli koporat. aku senyum kepadanya. lelaki itu juga turut senyum kepadaku.

"hello ijan kat mane?"tanya redzwan ketika menghubungiku
"kat rumah. ngah makan.kau dah makan?"tanyaku lalu meminum air.
"dah tadi.kau seorang je ke?"tanya redzwan
"yela"
"kau kerja hari ni?"tanya redzwan lagi
"keje kenapa?"
"tanya je"
"kau kerja ke?"soalku
"tak. aku cuti hari ni"kata redzwan
"kau kerja pukul berapa?"tanya redzwan
"pukul empat"kataku

"masuklah"perlawaku kepada redzwan
"kau duduk seorang je ke?"tanya redzwan lalu masuk ke dalam rumahku
"budak-budak kolej aku hujung minggu ni dorang akan balik,yang sorang lagi dah pergi kerja dah"kataku
"oo"
"kenapa kau tak kerja harini?"tanyaku
"saje je,malas nak kerja hari ni"kata redzwan

khuzaimie melangkah masuk ke dalam pejabat encik kamarul,encik kamarul kelihatan sibuk meneliti beberapa dokumen.

"hujung minggu ini akan ada hari jualan mega bagi pasaraya kita,saya nak awak sediakan peruntukan khas bagi menampung kos untuk esok"arah kamarul
"saya dah siapkan,even untuk bayaran bagi staf-staf partime dan overtime.nanti saya hantar kepada encik untuk encik luluskan nanti"kata khuzaimie
"ok nanti hantarkan kat saya after lunch"kata kamarul

hampir pukul 3 petang. aku harus bersiap untuk ke tempat kerja.

"wei kau lepak jap. aku nak pergi mandi. jap lagi aku nak pergi kerja ni"kataku kepada redzwan yang sedang khusyuk bermain PS 2.
"oo dah nak gerak ke?"tanya redzwan
"kejap lagi. aku nak bersiap dulu"
"kalau macam tu nanti kita gerak sama-sama lah"
"ok"kata ku lalu berdiri dan menanggalkan baju lalu berjalan ke arah bilik
"wah,malam tadi kau pojek dengan sape?"tanya redzwan sambil tersenyum nakal
"apa dia?"tanyaku kehairanan
"tu lovebite kat dada kau tu haha"
"eh,hehe mane adela,ni ruamla"tipu aku
"ruam mendenye,tak sangka awek pon minat isap tetek kau ek?awek mana la tu"perli redzwan
"hehe dah ar,aku nak pergi mandi"kataku

redzwan hanya memerhatikan sharizan berlalu pergi. senyumannya semakin pudar apabila melihat lelaki yang diminati telah dimiliki oleh seseorang. kelibat sharizan yang masuk ke bilik air terus ditatap redzwan.

'mungkin benar,aku tidak akan dapat memiliki ijan'

bisik hati redzwan.

aku sedikit tersentap bila mendengar kata-kata redzwan tadi. aku mandi sekali lagi. memang kebiasanku untuk mandi sebelum ku keluar rumah. tidak kiralah untuk bekerja atau keluar untuk berjalan-jalan. aku memandang dadaku. begitu benciku melihat bekas gigitan khuzaimie yang kemerah-merahan ini. rasa jijik bila aku mengingati kejadian malam tadi.

harini seperti biasa aku bekerja pada shift petang. ketika aku melangkah masuk ke dalam bilik lokar aku terpandang khuzaimie sedang bersiap untuk pulang.

"hi ijan,awal masuk kerja?"tegur khuzaimie
"huh? biasa je."kataku
"dah makan?"tanya khuzaimie ketika menghampiriku
"dah"jawabku sepatah.
"abang balik dulu la k"kata khuzaimie lalu memicit bahuku
aku mengangukkan kepala. khuzaimie melangkah keluar dari bilik.

"ijan!"yati memangilku
"hi sayang hehe"kataku ketika menghampirinya
"hari ahad ni ijan masuk tengahari tau. kita kene buat overtime"beritahu yati
"kita?kita keje same-same ke nanti?"tanyaku
"ye,sebab hari ahad nanti ada jualan mega.so ramai budak kene kerja overtime"kata yati
"baguslah"
"apa yang bagusnya?"
"bguslah,dapatlah kita kerja bersama-sama nanti"kataku
yati hanya tersenyum memerhatikan aku.

waktu aku bekerja memang aku sentiasa memberi perhatian kepada kerjaku. yati juga begitu. sesekali bila tiada pelangan,kami akan berbual. farihin memerhatikan aku dari jauh. aku hanya tersenyum bila melihat farihin. aku sedikit benci kepada farihin bila aku mengingatkan kejadian hitam itu. kejadian dimana aku menjadi mangsa nafsunya.

'macam mana nak bagi duit budak ni "short", makin geram lak aku tengok budak ni. aku mesti dapatkannya hari ini!' detik hati farihin sambil mengetap bibirnya.


~bersambung~

No comments:

Post a Comment